keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kuvista fiilistelyä Indulgy-palvelusta




Pinterestin myötä törmäsin Indulgyyn, jonka sanotaan olevan "kuin Pinterest mutta mustalla taustalla". Tyylikästä vai mitä? Tarkemmin katseltuna se näyttää olevan enemmän kuvagalleria eikä viittauksissa ole kuvaustekstiä. Jossakin palveluissa sen mainitaankin olevan "collect and share pictures online". Sosiaalisen median hyvät käytännöt-sivustolla on nemmän kerrottu Kuinka voin ottaa kuvia sekä jakaa, muokata ja etsiä niitä verkossa?

Kun luot tilin palveluun (käyttöliittymän alalaidasta), pääset tekemään enemmän asioita:

Kun luot tilin palveluun (käyttöliittymän alalaidasta), pääset tekemään enemmän asioita:

  • Voit etsiä kuvia hakusanoilla vasemmasta yläkulmasta suurennuslasi-ikonista. Valitettavasti järjestelmä käyttää monia hakusanoja OR-operaatiolla, eikä tarkentavaa hakua ole.
  • Kun löydät hyvän kuvan, voit
    1. Tykätä siitä klikkaamalla tähteä (Collect to favorites), jolloin kuvat listautuvat Favorites-kohdassa
    2. Määrittää kuvan omaan kategoriaasi (Collect). Voit luoda uuden kategorian kun klikkaat tuota Collect-linkkiä. Voit myös määrittää onko kategoria vain sinulle vai julkinen.
    3. Voit katsoa mitä muuta kuvan lisääjällä on liitettynä, klikkaamalla käyttäjänimeä.
    4. Voit mennä katsomaan muita kuvia kategoriassa, jossa kuva oli alun perin klikkaamalla kuvan lisääjän nimen alla olevaa kategorialinkkiä. Voit sitten joko tykätä koko katekoriassa klikkaamalla ylhäällä Follow-linkkiä.
  • Käyttäjästä näytetään:
    • Koska hän on liittynyt palveluun
    • Paljonko hänellä on kuvia (pictures)
    • Paljonko hänellä on kuvaryhmiä (collections)
    • Ketä kaikkia hän seuraa (Following)
    • Ketkä häntä seuraavat (Followers)

Kaikista edellä mainituista linkeistä pääsee katsomaan tarkemmin ko. asioita.

​Jos haluat lisätä palveluun uusia kuvia, klikkaa käyttäjänimeäsi ja sieltä ADD. Seuraavaksi anna www-linkki ja järjestelmä etsii sivulta kuvia. Sitten voit lisätä sen haluamaasi kategoriaan. Järjestelmä tallentaa kuvan alkuperäisen osoitteen.

Jos haluat lisätä palveluun kuvan, joka ei ole verkossa, mene omaan profiliisi ja klikkaa nimesi yläpuolella olevaa Click to upload-ympyrää.

Crome-selaimeen on saatavilla palvelun plugin-lisäosa, mutta en ole sitä vielä kokeillut.

Vähän aikaa kokeiltuani palvelua, jäin miettimään mihin minä sitä käyttäisin…..

No ensinnäkin ideoiden keräämiseen ja fiilistelyyn. Näin tuli vauhdilla kerättyä cup cake -ideoita….

Mutta en keksinyt vielä, miten saisin käytettyä palvelua järkevästi töissä....


  • Palvelun haku on onneton….
  • Kuvien alkuperästä ei ole tietoa….. Tai kyllähän niissä on mukana se alkuperäinen lähdetieto (jos ne on linkitettyä www-sivuun), mutta haku-toiminnossa ei ole mahdollista hakea kuvia, joita voisi esim. käyttää.
  • Kuinka paljon rikon tekijänoikeuksia käyttäessäni palvelua? Mielestäni minä en väitä kuvaa omakseni, kun linkitän sen alkuperäisestä sivustaan palveluun. Kuvat on julkisesti esillä, joten voinko minä ryhmitellä sen haluamaani kuvaryhmään? Palvelun käyttöehdoissahan toki mainitaan, ettei palvelun tarjoaja ole vastuussa käyttäjien sisällöistä. Tällainen tekstihän on ihan selviö. Mutta loukkaanko minä tekijänoikeuslakia…..????

Tässä esimerkki fiilistelykuvista 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti