perjantai 24. lokakuuta 2014

iPad2 päivittäminen IOS 8

Minulla on käytössäni iPad2 ja se pyytää minua päivittämään IOS versioon 8.
Applen sivuilta löytyy hyvin ohje, siitä miten päivitys periaatteessa tehdään.

Ennen päivittämistä suositellaan varmuuskopioida laite iCloudiin tai iTunesiin. Minulla menee materiaalit suoraan laitteesta iCloudiin, mutta siellä ei ollutkaan tilaa uuden varmuuskopion ottamiseksi. Eikä minulla ollut siellä kuin viimeksi otettu varmuuskopio. En suosittele varmuuskopion poistamisesta ennenkuin uusi varmuuskopio on tallentunut oikein. Jos nimittän siinä varmuuskopiointiprosessissa tulee joku häikkä, niin sitten ei ole mitään varmuuskopiota, jonka voisi palauttaa. iCloudiin saan kyllä lisää tilaa, kun vain maksaa siitä. Applen sivulla sanotaan "iCloud-lisätallennustilan voi maksaa luotto- tai maksukortilla tai iTunes Store -krediiteillä. Jos iTunes Store -saldosi ei riitä lisätallennustilan ostamiseen, loppusumma veloitetaan erikseen. Apple Store -lahjakortteja ei hyväksytä maksuksi iCloud-lisätallennustilasta." Tuota viimeistä lausetta en ymmärrä, kun mielesetäni nuo lahjakortit jne. muuttuvat esim. iTunesissa/AppleStoressa lunastaessa iTunes Store -krediitiksi????

iCloud-tallennustilan lisääminen onnistui ihan Applen ohjeiden avulla.

Seuraavaksi piti varmistaa, että minulla olisi laitteessa tarpeeksi tilaa. Päivitystä varten pitäisi olla vähinttän 5 Gt vapaata tilaa. No siihen se päivitysprosessi sitten pysähtyi.

Sain selvitettyä Asetukset > Yleiset > Käyttö paljonko minulla on tilaa käytettävissäni. Eli minun pitäisi tehdä laitteelle jotain....

Em. kohdasta näkee (lataukseen menee ihan jonkin verran aikaa), kuinka paljon kukin ohjlema vie tilaa. Oletin valokuvien olevan se kriittinen kohta, mutta niissä tilan käyttö oli saman verran kuin Movies, Keynote, Outline, iMovie, Pages jne. Noiden appsien sisällä ei ole kuin joku koedokumentti, eli tilaa vie ohjelma itsessään. Minun piti siirtää siivousprosessi eteenpäin, koska appsien siivouksessa meneekin reilusti aikaa. Pitää selvittää mitä oikeasti tarvisen ja mitä en. Laitteen fyysistä tilaa ei ysty lisämään muistikortilla tms.

Kun tätä päivitysprosessia ei voinutkaan tehdä heti, ehdin huomioimaan asian vaikutukset:

iCloud ei toimi enää. Jotta iCloud toimisi, kaikki siihen liittyvät laitteet pitäisi olla samassa versiossa. Minun puhelimeni on jo päivitetty 8-versioon... Eli iCloud ei nyt toimi....

Kollegat moittivat päivityksen (johon ei edes vs 8.0.2 päivittäminen ei auttanut) hidastaneen huomattavasti iPad 2 nettiyhteyttä. Tätä samaa, kuten myös akun kulumista, moititaan Digitodayn artikkelissa "Apple-käyttäjät tyytymättömiä: iOS 8 syö akun ja katkoo verkkoyhteyksiä".

Digitoday kertoo artikkelissaan "Emmitkö iOS 8:aa? Tässä 56 syytä päivittää". Enpä tiennyt noista aiemminkaan, niin joudanpa odottellemaan sitä seuraavaa versiota ja kokemuksia sen käytöstä. Keskustelupalstoilla jo juorutaan, että Applella olisi testauksessa versiot 8.1. ja 8.2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti